Forensische Zorg
Verblijfszorg en langdurige zorg

Verblijfszorg en langdurige zorg

Op een eigen plek in een veilige omgeving bieden wij uw cliënt woonruimte aan, samen met andere cliënten. Vanaf het begin is er een begeleidingsplan, dat opgedeeld wordt in modules van telkens 3 maanden. We kijken of tussentijds gestelde doelen gehaald worden, we houden u op de hoogte en we betrekken u bij belangrijke beslissingen.

Wij bieden rust
Het terrein van Ontmoeting biedt cliënten rust en een veilig gevoel. Voor veel cliënten zijn dit belangrijke voorwaarden om aan een nieuwe toekomst te werken, zeker als ze net uit detentie komen. Ontmoeting biedt deze mogelijkheid. Cliënten die vorderingen maken, krijgen binnen de verblijfzorg meer zelfstandigheid. Daarvoor hebben we verschillende mogelijkheden.

Begeleidingsplan
Met iedere cliënt maken we een begeleidingsplan, dat opgedeeld wordt in perioden van 3 x 3 maanden. Elke periode wordt afgesloten met een evaluatie en een blik vooruit. Na 9 maanden -eventueel eerder- bekijken we of de stap naar een andere woonvorm mogelijk is.

Terrein verlaten?
Het Ontmoeting-terrein is open. In principe zijn cliënten na de eerste twee weken vrij om zich buiten ons terrein te begeven. Maar als cliënten dat zelf graag willen kunnen we met hen afspreken dat ze voor een bepaalde periode het terrein niet zullen verlaten en dat ze daar ook op aanspreekbaar zijn.

 

Waar bieden we Forensische Zorg?

Waar bieden we Forensische Zorg

Landkaart