Comités: samen activiteiten organiseren

Voor comités

Wil je iets betekenen voor kwetsbare mensen? Vind je het leuk om (met anderen) activiteiten te organiseren voor een doel dat meer dan de moeite waard is? Dan is een comité van Ontmoeting vast wat voor jou. Samen kunnen we iets betekenen voor kwetsbare mensen.

Wat doet een comité?

Een comité bestaat uit een groepje enthousiaste vrijwilligers die met hart voor hun kwetsbare medemens in hun eigen plaats / regio diverse activiteiten organiseren. Comités geven bekendheid aan het werk van Ontmoeting en zorgen voor inkomsten. Ontmoeting heeft 25 comités met zo’n 230 comitéleden. In een comité zitten vijf tot vijftien personen.

Wat doen wij

Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of alcoholgebruik. Je verliest je werk en je huis. Het lijkt wel of alles tegenzit. Je wilt wel anders, maar het lukt niet om dit alleen op te lossen. Deze mensen komen wij dagelijks tegen. Ontmoeting helpt deze mensen de verbinding met zichzelf en hun omgeving weer op orde te krijgen.

‘Wat ik leuk vind? Het organiseren en regelen van alles. En de gezelligheid binnen het comité! Bewust vergaderen we niet bij iemand thuis, maar in een zaaltje. Anders wordt het té gezellig'

Wat kun jij doen?

Met het geld dat wij van scholen, kerken, comités, bedrijven en particulieren krijgen, kunnen wij projecten financieren die niet gesubsidieerd worden door de overheid. Pastoraal werk is daar een voorbeeld van. Voor onze cliënten is dit nu juist een meerwaarde van onze hulpverlening. Pastorale hulp wordt gegeven mede dankzij opbrengsten van comités! Het comitéwerk is voor ons dus onmisbaar.

Om geld op te halen kun je van alles organiseren, zoals

  • een zangavond
  • een fietstocht
  • een huis-aan-huiscollecte
  • een daklozennacht

Uiteraard kunnen wij je ondersteunen met ideeën, draaiboeken en PR-materiaal. We organiseren geregeld een bijeenkomst waar je in contact komt met andere comités.

Benieuwd in welke omgeving we nog comitéleden zoeken? Mail of bel dan naar Dianne Timmermans of Elsa van Engelen: 030 635 40 90 | comite@ontmoeting.org

’Ik ben comitélid geworden, omdat we nog niet zo heel lang in het dorp woonden, we hebben hierdoor veel nieuwe contacten opgedaan'

Centraal bureau
Onderdoor 56
3990 GB HOUTEN

Meer info en aanmelden

Elsa van Engelen
evengelen@ontmoeting.org
030 635 4090

Dianne Timmermans-Duijster
dtimmermans@ontmoeting.org
030 635 4090