Thuis in Zuid

Thuis in Ede Zuid

Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of verslaving. De relatie met je partner of familie loopt stuk. Je verliest je werk en/of je huis. Het lijkt wel of je geen grip meer hebt op je leven. Je wilt wel anders, maar het lukt niet om dit alleen op te lossen. Wat je nodig hebt, is een steuntje in de rug. Mensen die er voor je zijn. Door gebruik te maken van ons hulpverleningsaanbod kun jij je leven een nieuwe wending geven.

 

'We wilden als kerk meer betekenen voor de buitenwereld.'

Inloop

In Ede werken medewerkers van Ontmoeting en vrijwilligers vanuit de ontmoetingsruimte van de Elskampflat, het inloophuis waar verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Het is een laagdrempelige inloop waar kwetsbare wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten voor een bakje koffie, spelletjes of een luisterend oor. Er worden laagdrempelige activiteiten aangeboden, zoals: bakken, naaien, maaltijden, kledingbeurs etc. Op de woensdagmiddag zijn kinderen welkom voor een spel of knutselactiviteiten. De activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Het is belangrijk dat bezoekers zich er thuis kunnen en mogen voelen.

Ambulante begeleiding

Ontmoeting biedt volwassen kwetsbare inwoners (met meervoudige problematiek) van Ede begeleiding om hun leven weer op orde te krijgen. We leren mensen die de verbinding met zichzelf en de omgeving zijn kwijtgeraakt, om weer op eigen benen te staan, relaties aan te gaan, te onderhouden en de juiste keuzes te maken. Zo krijgen ze weer perspectief in hun leven. Het doel is, dat cliënten zoveel mogelijk zelfstandig wonen, waarbij Ontmoeting (ambulante) hulp op afstand blijft bieden.

Ontmoeting werkt succesvol samen met de gemeente Ede.

Contactgegevens

Ontmoetingsruimte Elskampflat
Van der Hagenstraat 7
6717 DE EDE

Contactpersonen

Ambulante hulp
Marianne Brouwer
mbrouwer@ontmoeting.org
06 416 112 68

Locatie
Alma van Engelenhoven
thuisinzuid@ontmoeting.org
06 835 201 43

Coördinatie vrijwilligers/externe contacten
Dorise Mulder
dmulder@ontmoeting.org
06 868 616 15