Steunpunt Nazorg Ex-Gedetineerden Dordrecht

Dordrecht

Steunpunt Nazorg Ex-Gedetineerden

In Dordrecht is er een steunpunt voor de opvang van gedetineerden.

Zodra een gedetineerde vrijkomt moet er van alles worden geregeld. Van uitkering aanvragen tot solliciteren en een woning zoeken. Hij of zij kent de weg niet in het met formaliteiten overladen traject van re-integratie. Een uitgestoken hand die de weg kan wijzen naar steeds weer de volgende stap, is voor sommigen een uitkomst. Op korte termijn wordt de ex-gedetineerde geholpen bij het vinden van een dak boven het hoofd en inkomen. Daarna helpt de steungroep hem of haar een definitieve woonsituatie te vinden en een plek om te werken. Ook voorzien we in het hebben van een sociale kring, als dat nodig is.


Werkwijze steunpunt Nazorg ex gedetineerden

Het steunpunt bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die met hart voor hun kwetsbare medemens in hun eigen woonplaats/regio praktische nazorg organiseert voor ex-gedetineerden.

Het steunpunt  maakt, indien nodig voor de cliënt, gebruik van het ondersteuningsaanbod van Ontmoeting waaronder het inschakelen van psychosociale zorg, tijdelijk verblijf in een voorziening van Ontmoeting, het inschakelen van vrijwilligers voor een sociaal netwerk rondom de cliënt of het begeleiden van zorgtrajecten naar externe zorgorganisaties

Wegens toename in het aantal hulpvragen is het steunpunt op zoek naar meer vrijwilligers. Heeft u interesse? Bekijk onze vacatures!

 

 

'Zonder het steunpunt had ik weer de fout ingegaan'

Contactpersoon

Anne-Marie Zwart
azwart@ontmoeting.org
06 39 44 82 74

Het verhaal van Rogelio en Hans

referentie

Rogelio

'Ik krijg de hulp om opnieuw te beginnen'

Lees meer