Thuishaven-Een veilige plek in de wijk

Meer informatie over Thuishavens

Thuishaven Deventer | Schalkhaar

In Deventer werken medewerkers van Ontmoeting vanuit de Thuishaven. In de Thuishaven kunnen  cliënten vanaf 18 jaar wonen, die tijdelijk niet in staat zijn om helemaal zelfstandig te wonen en extra begeleiding nodig hebben. Begeleiding kan op verschillende gebieden geboden zoals: post en administratie,  financiën en schulden, dagbesteding, psychisch en lichamelijk functioneren, ADL-activiteiten, sociaal netwerk, het meedoen in de maatschappij en zingeving.  In het karakteristiek pand uit de jaren ‘30 aan de Brinkgreverweg bevinden zich acht woonruimtes. Deze woonruimtes zijn voorzien van een eigen keukenblok, douche en toilet. De Thuishaven wil voor kwetsbare mensen een veilige plek in de wijk zijn.

Het verblijf in de Thuishaven is van tijdelijke aard. Het doel is dat cliënten na ongeveer een jaar zo mogelijk zelfstandig gaan wonen, waarbij Ontmoeting indien nodig ambulante begeleiding blijft bieden. Tijdens het verblijf in de Thuishaven wordt gewerkt met een uitvoeringsplan waarin leerdoelen zijn opgenomen, met activiteiten om deze doelen te behalen. Het ondersteuningsplan vanuit de sociale wijkteams van de gemeente Deventer zijn hiervoor de basis. De ambulante begeleiding in de Thuishaven is dagelijks een aantal uren aanwezig. Daarnaast zijn onze vrijwilligers een belangrijke schakel in de begeleidingstrajecten. Buiten kantoortijden is een achterwachtdienst bereikbaar.

Klik op fullscreen (vierkante icoon rechts) om een virtueel kijkje te nemen op onze locatie!

Ambulante begeleiding

Onze woonbegeleiding is voor mensen die een eigen woning hebben in Deventer of een kamer van Ontmoeting huren in de Thuishaven Deventer.

Samen met de bewoner stellen we een begeleidingsplan op waarin doelen worden geformuleerd. De bewoner wordt begeleid in het ‘wonen’ en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld inkomensbeheer en contacten met de verslavingszorg en GGZ.

Daarnaast bieden we ambulante begeleiding aan mensen die geen woning hebben. Met deze mensen gaan we op zoek naar een woning waarbij een stabiel leven belangrijk is. We zoeken bijvoorbeeld samen naar een bron van inkomsten en het afsluiten van een goede (zorg)verzekering.

'Ik heb weer een eigen plek'

Algemeen hulpaanbod

Post- en contactadres

Brinkgreverweg 135
7415 CG DEVENTER

deventer@ontmoeting.org

Contactpersonen

Paul Oud
06-14 50 00 55
poud@ontmoeting.org

 

Aanmelden

Neem telefonisch of per e-mail contact op met bovenstaand contactpersoon voor vrijblijvende informatie. Aanmeldingen verlopen via de sociale teams van de gemeente Deventer.