Thuishaven-Een veilige plek in de wijk

Meer informatie over Thuishavens

Thuishaven Rotterdam Centrum

Vanuit het centrum van Rotterdam werken medewerkers van Ontmoeting vanuit een Thuishaven. In en rond een Thuishaven wonen cliënten die extra zorg nodig hebben; zorg op maat. Ontmoeting kan dit bieden, omdat de drempel laag is naar de thuishaven en de medewerkers dichtbij zitten. Een thuishaven wil een veilige plek in de wijk zijn.

Vanuit de Thuishaven wordt intensieve woonbegeleiding geboden voor maximaal één jaar. In dit jaar worden heldere doelen gesteld waar cliënten aan kunnen werken en wordt er gezocht naar betaalbare huisvesting. Ontmoeting biedt haar cliënten dan begeleiding bij het wonen en vinden van een arbeidsplaats. Het doel is, dat cliënten zoveel mogelijk zelfstandig gaan wonen met een eigen huurcontract, waarbij Ontmoeting (ambulante) hulp op afstand blijft bieden.

Ontmoeting werkt hierbij succesvol samen met de sociale wijkteams van de gemeente Rotterdam. Met dagbesteding weten cliënten van Ontmoeting zich nuttig te maken voor de buurt, wat het draagvlak van de thuishavens ten goede komt.

 

'Ik heb weer een eigen plek'

Ontmoetingnetwerken

Vanuit Thuishaven Centrum bieden wij sociale netwerken aan rondom kwetsbare personen die de verbinding met zichzelf en anderen kwijt zijn. De vrijwilligers die deze mensen begeleiden komen uit de wijde omgeving van Rotterdam.

Mensen die bijvoorbeeld hulp willen hebben bij het aangaan van nieuwe contacten, het contact leggen met burgerlijke instanties en/of zorgorganisaties , het op orde brengen van de administratie of het huishouden kunnen contact  met ons opnemen. We bespreken dan of de aanvrager in aanmerking komt voor onze Ontmoetingnetwerken.

Volg onze thuishaven op  

Contactgegevens

Mathenesserlaan 433
3023 GH ROTTERDAM

010 425 15 87

Volg onze thuishaven op Facebook

Contactpersonen

Locatie
Thuishavencentrum@ontmoeting.org
010 425 15 87

Cora den Hartog | vrijwilligerscoördinator

cdhartog@ontmoeting.org

06 394 482 74

 

Openingstijden

Zondag Gesloten

Maandag 09:00 - 16:30

Dinsdag 09:00 - 16:30

Woensdag 09:00 - 16:30

Donderdag 09:00 - 16:30

Vrijdag 09:00 - 16:30

Zaterdag Gesloten