Thuishaven: Een veilige plek in de wijk

Meer informatie over Thuishavens

Thuishaven Rotterdam Kralingen

In Rotterdam, in de wijk Kralingen heeft Ontmoeting in 2016 een kringloopwinkel én Thuishaven geopend.

De winkel aan de Oudedijk 94 biedt werkervaringsplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De kringloopwinkel zet zich in voor Rotterdammers en de mensen in de buurt.

Unieke samenwerking

In de Thuishaven kunnen cliënten terecht voor hulp en medewerkers van Ontmoeting hebben er een werkplek. Een unieke combinatie: cliënten worden door medewerkers van Ontmoeting met een leertraject in de kringloopwinkel getraind om weer deel te gaan nemen aan het regulier (betaald) arbeidsproces. Door dit project ontstaat er verbinding tussen cliënten, bewoners van de wijk, vrijwilligers, professionele hulpverleners en bedrijven.

Stichting Nieuwe Hoop is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de kringloop en bieden van werkervaringsplaatsen, Ontmoeting voor de Thuishaven en het werk-/leertraject van deelnemers.

'Ik heb weer een eigen plek'

Ontmoetingnetwerken

Vanuit Thuishaven Kralingen bieden wij sociale netwerken aan rondom kwetsbare personen die de verbinding met zichzelf en anderen kwijt zijn. De vrijwilligers die deze mensen begeleiden komen uit de wijde omgeving van Rotterdam.

Mensen die bijvoorbeeld hulp willen hebben bij het aangaan van nieuwe contacten, het contact leggen met burgerlijke instanties en/of zorgorganisaties, het op orde brengen van de administratie of het huishouden kunnen contact  met ons opnemen. We bespreken dan of de aanvrager in aanmerking komt voor onze Ontmoetingnetwerken.

Contactgegevens

Oudedijk 94
3061 AM ROTTERDAM
010 411 2053

Contactpersonen

Ambulante Woonbegeleiding Locatie Kralingen
aanmeldingthkralingen@ontmoeting.org
010 411 2053

 

Ontmoetingnetwerken
Locatie Kralingen
010 411 2053

Openingstijden

Zondag Gesloten

Maandag 09:00 - 16:30

Dinsdag 09:00 - 16:30

Woensdag 09:00 - 16:30

Donderdag 09:00 - 16:30

Vrijdag 09:00 - 16:30

Zaterdag Gesloten

Wij werken samen met: