Opvang Oekraïne

Ontmoeting biedt opvang aan Oekraïense vluchtelingen

De Oekraïense mensen willen we graag een veilige plek bieden nu zij van huis en haard zijn verdreven door het oorlogsgeweld in hun land. Ontmoeting biedt vanaf eind maart opvang en begeleiding aan Oekraïense vluchtelingen. De komende tijd zullen op een locatie in Rotterdam al zo’n 170 mensen voor langere tijd een plek krijgen. Ook op andere locaties verwachten we dat we op korte termijn een thuis gaan bieden.

 

Scrol verder en ontdek hoe jij kunt helpen!

Een veilige plek

Graag bieden we de Oekraïense mensen een veilige plek nu ze door het oorlogsgeweld van huis en haard zijn verdreven. Voor Ontmoeting is dit een enorme uitdaging, waarbij we uw hulp nodig hebben. Er is behoefte aan gebed en financiële ondersteuning om dit te realiseren.

Steun ons om de Oekraïense vluchtelingen liefdevol op te vangen!

Bid mee of doneer.

Hoe kun je helpen?

Er is behoefte aan gebed en financiële ondersteuning om dit te realiseren. Daarnaast willen we spullen in gaan zamelen. Heb je vragen of ideeën? Mail dan naar opvangrotterdam@ontmoeting.org.

Bid mee

Bid voor de vluchtelingen en ons werk

Spullen doneren

We zoeken diverse spullen, help jij mee?

Veelgestelde vragen

Waarom een opvang voor vluchtelingen?
Waar vluchtelingenstromen normaal gesproken worden opgevangen door organisaties zoals Vluchtelingenhulp Nederland, is er momenteel sprake van een ongeëvenaarde stroom aan vluchtelingen, die niet alleen door deze organisaties opgevangen kan worden. Onder andere de Gemeente Rotterdam heeft aan alle maatschappelijke organisaties gevraagd om ondersteuning te bieden waar mogelijk.

Welke voorzieningen en activiteiten worden er in de opvang geboden?
Op de locatie worden allereerst alle basisvoorzieningen geregeld, zoals een slaapplek, catering en medische zorg.
Daarnaast bieden we deze mensen zoveel mogelijk begeleiding. In de loop van volgende week zal duidelijk worden welke andere activiteiten we gaan organiseren, denk aan: pastoraat, knutselen met de kinderen, sport, etc.

 

Leer Ontmoeting kennen

Wie we zijn

Ontdek onze missie en klik door naar ons visiedocument om ons nog beter te leren kennen.

Waar we voor staan

Ontdek wat we doen en waar we voor staan.

Welke hulp wij bieden

Ontdek waar we zijn en welke hulp wij daar bieden.