Groen Verbindt: werken in de wijk

Project Groen Verbindt: werken in de wijk

Vanuit het dienstencentrum willen we bezoekers motiveren om zich actief in te zetten voor de wijk waarin zij leven. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen moeilijk meedoen in de maatschappij. Door het project Groen Verbindt Harderwijk worden zij gestimuleerd om hun steentje bij te dragen en komen zij in contact met buurtbewoners. Door ze te activeren, ontstaat er op andere leefgebieden mogelijk ook een verandering.

In Harderwijk is Ontmoeting, samen met de gemeente en een andere welzijnsorganisatie gestart met dit ‘groene project’. Er  was  veel  sprake  van overlast door dak-en thuislozen in  de  wijk.  Om  hier  iets  aan  te  doen  en  de  kloof tussen  de buurt  en  cliënten  te  verkleinen,  worden zij samen ingezet in  diverse  groenprojecten  in  de  wijk.  Het  leidt  tot positieve  reacties  en  een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel voor een schone en opgeruimde wijk.

Maar het voortbestaan van het project is afhankelijk van giften. Zo zorgen we ervoor dat mensen zoals Casper zich inzetten voor de buurt en met dit werk respect ontvangen.

 

Groen Verbindt Harderwijk

`Ik ontvang weer respect`

Contactpersonen

Ontmoetingnetwerken
Marjan Polinder
mpolinder@ontmoeting.org

Arina van Bokkem
avbokkem@ontmoeting.org

Contactgegevens

Stichting Ontmoeting
Johanniterlaan 10
3841 DT HARDERWIJK
0341 456 356

Volg Groen Verbindt op Facebook

Wij werken samen met:

Oranjefonds steunt Groen Verbindt Harderwijk