Schenken en nalaten

Bijzondere giften

Er zijn helaas veel mensen in ons eigen land die het minder treffen dan wij. De gedachte dat Ontmoeting straks als wij er niet meer zijn veel goeds doet met ons legaat geeft ons een prettig gevoel. Het geeft ons rust dat alles goed en volledig naar onze wens is geregeld. Onze kinderen staan hier achter. We genieten nu nog meer van elke dag die we weer krijgen.

Naast reguliere giften kunt u Ontmoeting op twee bijzondere manieren steunen: door middel van de lijfrenteschenking en de nalatenschap.

Nalatenschap

Heeft u er wel eens over gedacht om een goed doel in uw testament op te nemen? Door Ontmoeting tot legataris of erfgenaam te benoemen, zorgt u ervoor dat ons werk in de toekomst door kan blijven gaan.

Wanneer u geld of goederen wilt nalaten is het noodzakelijk om bij de notaris een testament op te laten maken. U kunt daarin een legaat (bedrag of voorwerp) toekennen aan Stichting Ontmoeting.

Ook kunt u Stichting Ontmoeting benoemen als erfgenaam voor (een deel van) de erfenis.

Met uw steun kan het werk in onze Thuishavens doorgaan!

Periodieke schenking

Wanneer u Ontmoeting voor een langere periode structureel wilt steunen, is een schenkingsovereenkomst een aantrekkelijke regeling. Deze manier van geven levert namelijk veel rendement voor uzelf en/of voor Ontmoeting op via belastingteruggave.

Bij een schenkingsovereenkomst van ten minste vijf jaar is het jaarlijks te schenken bedrag aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een schenkingsovereenkomst? Neem contact met ons op voor meer informatie.

De periodieke schenking direct regelen? Vul dan het formulier periodieke schenking in.

Meer informatie of persoonlijk contact

Besselyn de Rooij
bdrooij@ontmoeting.org
030 635 4090

Centraal bureau
Onderdoor 56
3990 GB HOUTEN

Formulieren

Periodieke schenking