Straatwandeling: ontdek de andere kant van Harderwijk

Straatwandeling in Harderwijk

Start wandelingen

De wandelingen starten voor de Wereldwinkel, Luttekepoortstraat 50, Harderwijk. Daar stelt de gids zich aan u voor en vertelt over zijn/haar leven. Daarna begint de wandeling door Harderwijk. Elke gids heeft een wandeling rondom zijn eigen levensverhaal. Boeiend en uniek!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met minimaal 2 personen en maximaal 10 personen voor één straatwandeling. Wanneer u een grotere groep hebt, kunnen we de groep splitsen en bieden we de ene helft de straatwandeling aan, de andere helft doet een spel. Als de eerste straatwandeling is afgelopen, rouleren we.

Harderwijk eens op een andere manier bekijken, samen met een vereniging, met collega’s, vrienden, studiegenoten of familie? Meld u aan voor een Straatwandeling!

'Wat je niet kent, kun je niet missen!' Fred, Straatgids in Harderwijk

Waarom deze Straatwandelingen?

Met de wandelingen willen we een ontmoeting tot stand brengen en wederzijds respect creëren. We geven inzicht in het leven van onze cliënten. De Straatwandelingen zijn onderdeel van onze werktrajectbegeleiding aan cliënten. De straatgidsen doen met de Straatwandelingen vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat zij een daginvulling hebben en daarnaast vinden ze het waardevol om hun verhaal met u te delen. Onze werktrajectbegeleiders motiveren cliënten en begeleiden hen naar werk.

Iedere gids heeft zijn of haar eigen verhaal. De een zal meer vertellen over zijn/haar eigen slaapplekken en de overlevingsstrategie op straat terwijl een ander u zijn/haar levensverhaal vertelt al wandelend door Harderwijk. Aan het eind van een wandeling bent u meer te weten gekomen over de mensen die Ontmoeting begeleidt.

'Een vlotte verteller die ons zijn levensverhaal vertelde en liet zien. Boeiend, indrukwekkend. De moeite waard en voor herhaling vatbaar om nog eens met een andere gids mee te gaan'

Contactpersoon

Meer informatie? Stuur een mail naar straatwandelingharderwijk@ontmoeting.org of bel 0341 456 356