Straatwandeling: ontdek de andere kant van Rotterdam

Straatwandeling in Rotterdam

Waarom deze Straatwandelingen?

Met de wandelingen willen we een ontmoeting tot stand te brengen en wederzijds respect creëren. We geven inzicht in het leven van onze cliënten. De Straatwandelingen zijn onderdeel van onze werktrajectbegeleiding aan cliënten. De straatgidsen doen met de Straatwandelingen vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat zij een daginvulling hebben en niet de hele dag op straat rondhangen. Onze werktrajectbegeleiders motiveren cliënten en begeleiden hen naar werk.

Kosten

Voor het volgen van een wandeling vragen wij van u een vrijwillige bijdrage voor de gids. De vrijwillige bijdrage aan de gids kunt u contant met hem afrekenen. Verder ontvangt u van ons na de wandeling per mail een factuur of betalingsverzoek als vergoeding van de onkosten voor de organisatie.

  • minder dan 10 personen    € 15,00 per groep
  • van 10 t/m 19 personen    € 20,00 per groep
  • van 20-29 personen    € 30,00 per groep
  • vanaf 30 personen    € 40,00 per groep

'De straatwandelingen waren een geweldige ervaring. In het begin was het even wennen voor sommigen, maar al gauw raakten we enorm onder de indruk van wat de gidsen vertelden'

'Ik was 30 jaar verslaafd, nu ben ik Straatgids'

Start wandelingen

De wandelingen starten bij de Pauluskerk, tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Daar stelt de gids zich aan u voor en vertelt over zijn/haar leven. Daarna begint de wandeling door Rotterdam. Elke gids heeft een wandeling rondom zijn eigen levensverhaal. Boeiend en uniek!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met minimaal 2 personen en groepen tot maximaal 15 personen. Rotterdam eens op een andere manier bekijken, samen met een vereniging, met collega’s, vrienden, studiegenoten of familie? Meld je aan voor een Straatwandeling! De minimale leeftijd (voor bijvoorbeeld jeugdverenigingen en scholen) voor deelname is 16 jaar.

'Een vlotte verteller die ons zijn levensverhaal vertelde en liet zien. Boeiend, indrukwekkend. De moeite waard en voor herhaling vatbaar om nog eens met een andere gids mee te gaan'

Contactpersoon

Meer informatie? Stuur een mail naar straatwandeling@ontmoeting.org