Straatwandeling: ontdek de andere kant van Rotterdam

Straatwandeling

Een groot deel van onze cliënten in Rotterdam weet hoe het is om dakloos te zijn. Om hun verhaal dichterbij te brengen, organiseren wij Straatwandelingen. Geen gewone stadswandeling met aandacht voor toeristische hoogtepunten, maar een Straatwandeling waarin onze cliënten hun leven als dakloze belichten. Deze gidsen nemen je mee op een wandeling door de stad, aan de hand van hun levensverhaal.

Heeft u altijd al meer willen weten over het leven op straat? Benieuwd naar de andere kant van de stad Rotterdam? Weten hoe je overleeft op straat? En hoe de dag van een ex-dakloze eruit zag? Maak dan een Straatwandeling met een cliënt van Ontmoeting als gids!

Een leerzame wandeling door Rotterdam voor jong en oud!

'De straatwandelingen waren een geweldige ervaring. In het begin was het even wennen voor sommigen, maar al gauw raakten we enorm onder de indruk van wat de gidsen vertelden'

Start wandelingen

De wandelingen starten bij de Pauluskerk, tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Daar stelt de gids zich aan u voor en vertelt over zijn/haar leven. Daarna begint de wandeling door Rotterdam. Elke gids heeft een wandeling rondom zijn eigen levensverhaal. Boeiend en uniek!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met minimaal 2 personen en groepen tot maximaal 20 personen. Rotterdam eens op een andere manier bekijken, samen met een vereniging, met collega’s, vrienden, studiegenoten of familie? Meld je aan voor een Straatwandeling!

 

'Ik was 30 jaar verslaafd, nu ben ik Straatgids'

Waarom deze Straatwandelingen?

Met de wandelingen willen we een ontmoeting tot stand te brengen en wederzijds respect creëren. We geven inzicht in het leven van onze cliënten. De Straatwandelingen zijn onderdeel van onze werktrajectbegeleiding aan cliënten. De straatgidsen doen met de Straatwandelingen vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat zij een daginvulling hebben en niet de hele dag op straat rondhangen. Onze werktrajectbegeleiders motiveren cliënten en begeleiden hen naar werk.

'Een vlotte verteller die ons zijn levensverhaal vertelde en liet zien. Boeiend, indrukwekkend. De moeite waard en voor herhaling vatbaar om nog eens met een andere gids mee te gaan'

Contactpersoon

Meer informatie? Stuur een mail naar straatwandeling@ontmoeting.org of bel 030-6354090