Heb jij tijd voor een ontmoeting?

Vrijwilligers

‘De gordijnen van de buurvrouw zitten weer dicht. Het gras in de tuin is al weken niet gemaaid. De stapel folders achter de voordeur groeit gestaag. We voelen ons machteloos, omdat we weten dat er iets aan de hand is, maar we kunnen haar niet bereiken.’

In Nederland zijn er veel mensen die leven aan de rand van de samenleving. Mensen die geen volwaardige plek hebben in onze maatschappij en door velen worden vergeten. Deze vastgelopen mensen hebben hulp nodig.

'Vrijwilligers komen dichtbij, zij doen het uit oprechte betrokkenheid op ons'
Cliënt Ontmoeting

Herkent u bovenstaand verhaal? En wilt iets betekenen voor deze mensen? Wij zoeken mensen met een bewogen hart voor hun medemens. Samen met onze vrijwilligers helpen we mensen om de verbinding met zichzelf en hun omgeving weer op orde te krijgen. We geven ze het gevoel dat ze er echt toe doen!

Wat kunt u doen?

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij onze missie uitvoeren. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers, voor al onze locaties. Als vrijwilliger kunt u zich op veel verschillende manieren inzetten voor onze cliënten. Dit kan op één van onze locaties, of in één van de vele Ontmoetingnetwerken.

'Het geeft meer energie dan het kost'
Nederlandse les vrijwilliger Rotterdam

Locatievrijwilligers

Op onze locaties kunt u ondersteunende taken uitvoeren. Dit kan van alles zijn: eten koken, huishoudelijke ondersteuning, vrijetijdsbesteding met de cliënt, boodschappen doen, pastoraat, tuinieren, noem maar op. Voor groepen en voor individuele cliënten. Er is genoeg te doen.

Ontmoetingnetwerken

Ontmoeting organiseert op veel plaatsen in het land Ontmoetingnetwerken. Dit zijn sociale netwerken rondom onze cliënten. Onze netwerkcoördinatoren zoeken passende vrijwilligers bij cliënten. Hierbij kijken ze o.a. naar karakters, interesses en hobby’s, zodat een goede match gerealiseerd kan worden. Elk netwerk is uniek en het aantal vrijwilligers per netwerk is verschillend.

Getrainde vrijwilligers dragen er aan bij dat cliënten zichzelf leren accepteren en weer optimaal participeren in de samenleving. Indien nodig, kan er altijd een beroep gedaan worden op de professionals van Ontmoeting. Door samen op te trekken komen we verder.

Comitévrijwilliger

Een comité bestaat uit een groepje enthousiaste vrijwilligers die met hart voor hun kwetsbare medemens in hun eigen plaats / regio diverse activiteiten organiseren. Comités geven bekendheid aan het werk van Ontmoeting en zorgen voor inkomsten. Ontmoeting heeft 25 comités met zo’n 230 comitéleden. In een comité zitten vijf tot vijftien personen.

Contactpersoon

Meinke Balfoort
mbalfoort@ontmoeting.org
030 635 4090

Extra informatie

Privacyverklaring